Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: problem z odczytem MC68HC11
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam.
Mam problem z radyjkiem kolegi (strasznie stare, ale on chce mieć w samochodzie oryginał). Radio na motoroli maska 1E59B wychodzi na to że to MC68HC11KA4, wg Xprog-a to 68HC11KS2, niestety nie mogę jej odczytać, wylutowałem motkę i cały czas "device is silent" podłączyłem tak jak podaje info X-Proga dla MC68HC11KA4.
Proszę o pomoc może jakaś rozpiska jak i co podpiąć (nie jestem mocny jeżeli chodzi o motki)
Dziękuję za pomoc
Jaki masz programator oprócz xproga? Mogę podqać ci rozpiskę na motocracker-a(odczyt w układzie 100%) i upa(100% w układzie.
Do motki tylko xprog-m
Xprog zawsze miał problemy z hc11.
Moze ktos kto ma jakies doświatczenie z tym progiem udzieli Ci wyczerpujacej pomocy.
Dawno nie bawiłem sie ta zabawka ale ,
Czytaj te motke tako KA4 a nie jako 68HC11KS2 pozatym zwroć uwage na kwarc może jest nie taki jak trzeba i wypadało by podmienić ,jesli chodzi o xprog to najstabilniejsza była wersja 42.3 pod ten programator.No i jeszcze jeden mały szkopuł programator działa pod WIN 98.Jesli będziesz miał dalej problem z połączeniem to poeksperementuj z zasilaniem czasem było tak że programator działał poprawnie na 10v,a czasem na 11,5.Podłącz to według manuala do xprog-M.
Jesli to nie wypali to zmontuj sobie programator na maxie ala mcgiver i motocrack robi ta motke bez problemów
Posiadam właśnie X-Prog M (może nie zaznaczyłem tego we wcześniejszym poście) ,Win XP. Podłączam wg manuala programatora.
no to się wyjasnilo a ja myslalem ze xprog (a dal bym noge sobie obciac ze gadasz o xprog,pisz dokladniej co i jak ,bo xprog a xprog-m to nie ten sam programator).Moim zdaniem nie powinno byc problemu z ta motką ,a co to za radio ,może tak szybciej dojdzie si co i dlaczego?
a jaki kwarc?
4000000Hz
daj osiem albo szesnaście
Stron: 1 2 3
Przekierowanie