witam,koledzy czy ktorys z was czytal tego "gada" mpps-em???ja probowalem dzis juz druga taka audice i lipa,a mianowiecie wpiolem mppsa wybralem auto model itd. i wyskoczyl mi standardowo komunikat by bezpiecznik od deski wyjac(ale z tego co wiem to program tak jest napisany a bezpiecznika nietrzeba z tej audicy wydzierac,w poprzedniej wydzielralem i tez to nic niezmienilo) przechodze do identyfikacji lub proby odzczytu i tu mi wywala komunikat ze nieznaeziono ECU badz ze wystapil blad w programie,da rade to tym poczytac???i w czym problem???bo cos mi sie wydaje ze w moim sprzecie

a i jeszcze dodam ze najnowsza wersja mpps-a 5xxx
Trochę to dziwne, to zwykłe EDC15 i czytałem je zwykłym Galletto i zawsze szło, MPPS-em nie próbowałem jeszcze.
mam wlasnie jeszcze galletto ktorego jeszcze nigdy nieuzywalem,wiec sprobuje galletto poczytac,dokladnie edc 15 i niechce ruszyc,
(23-10-2011 09:16 PM)AndrzejW napisał(a): [ -> ]witam,koledzy czy ktorys z was czytal tego "gada" mpps-em???ja probowalem dzis juz druga taka audice i lipa,a mianowiecie wpiolem mppsa wybralem auto model itd. i wyskoczyl mi standardowo komunikat by bezpiecznik od deski wyjac(ale z tego co wiem to program tak jest napisany a bezpiecznika nietrzeba z tej audicy wydzierac,w poprzedniej wydzielralem i tez to nic niezmienilo) przechodze do identyfikacji lub proby odzczytu i tu mi wywala komunikat ze nieznaeziono ECU badz ze wystapil blad w programie,da rade to tym poczytac???i w czym problem???bo cos mi sie wydaje ze w moim sprzecie
a i jeszcze dodam ze najnowsza wersja mpps-a 5xxx
mpps ori czy klon ?
vag sie laczy bez problemu ?
na stole probowales odczytac ?
Albo masz coś źle zainstalowane albo MPPS uszkodzony, EDC15 ma robić od kopa
mpps klon,tylko wlasnie ze robilem juz nim parenascie edc 15 i nigdy nie bylo problemu,ale jak juz wyzej pisalem to jest druga audica a4 i to samo,wczesniej mialem tylko jedna audice na mape,a inne wozy od strzala,na stole nieprobowalem(niemam rozpiski do tego) a sterownik dobry bo i przebieg robilem i tez sie z nim laczylem przed proba zagrania mapy by go zadiagnozoawac,takze na 100% wina nielezy po stronie sterownika,
tego nie zrobisz nawet wypinajac licznik albo bezpiecznik wina mpps
Na stole pójdzie,nawet galleto klon to robi.
A czasami potrzebny mały myk i idzie... MPPSa nie znam bo nie mam ale "galareta" to bez problemu ogarnia...
galetto robi to po zlaczu bez cudowania chociaz pewniej na odcietej lini na aucie