Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: uniwersalny miernik do 200zł
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Jaki miernik uniwersalny polecacie do dłubania w garażu tak do 200zł?
Zależy co chcesz robić, ale za niecałe 300,- można kupić BRYMENa i robi nawet czas i szerokość impulsu wtrysku ms.
Mi kolego starcza zwykły miernik z podstawowymi funkcjami i do tego kontrolka, dioda, jedna żarówa h7. Do sprawdzania zwarć na uzwojeniach (alternator, rozrusznik)żarówka 100w 230v, ale o te ostatnio trudno niestety. Jak masz wiedzę i umiejętności to wypasiony mirnik ci nie jest potrzebny. Lepiej za zbędną kase kup porządne narzędzia ręczne te się częściej psuja na starszych gratach gdzie korozja się wdała.
(29-12-2009 10:45 PM)dugi.1985 napisał(a): [ -> ]Mi kolego starcza zwykły miernik z podstawowymi funkcjami i do tego kontrolka, dioda, jedna żarówa h7. Do sprawdzania zwarć na uzwojeniach (alternator, rozrusznik)żarówka 100w 230v, ale o te ostatnio trudno niestety. Jak masz wiedzę i umiejętności to wypasiony mirnik ci nie jest potrzebny. Lepiej za zbędną kase kup porządne narzędzia ręczne te się częściej psuja na starszych gratach gdzie korozja się wdała.

dokładnie powiedziane , choć oscyloskop by sie przydal chciaż czasem
ja zwracam uwage na "szybkosc" miernika (no niestety najlepszy analog ale generalnie cyfowka tez ogarnia) oraz przy samochodowce jakie napiecie podaje miernik przy pomiarze rezystancji
Fluke sa bardzo dobre ale jest alterntywa na to sealey 400 zl plyta w srodku Fluke

Sealey tylko to firmuje tak samo jak wurth jak z wszystkim posrednik sprzedaje taniej niz producent tak samo jak kupilem dysk przenosny LG w srodku Toshiba .............mozna sporo wymieniac takich rzeczy .......................
mam dwa brymery rózne modele cenowo od 250-370zł i Fluke chyba ok 850zł Tylko trzeba pilnować żeby nikt nie rąbnął ich hehe
dobra nie rubta młynu z mózgu chłopakowi jakimiś tam fluke beymen niech kupi sobie w miare zasobny unit i bedzie ok i prosze nie pisac ze fake czy tam jakie ***** bo mam i nie jednego super miernika zaskoczył można sobie kupić mierniczek za 10k i jak głowanie ta(nie obrażając autora posta/wątku)to nie pomorze dobry boże
Najważniejsze jak największa rezystancja wewnętrzna miernika a firma to rzecz podrzędna.
makidede ma racje co nie kture paramatry miernika mówią o jego klasie/dokładnosci
Stron: 1 2 3
Przekierowanie