Witam mam pytanie do kolegow czy da rade dokodowac xenon do takiego tuarega i jak to zrobic bo wczesniej byly zwykle swiatla a teraz sa zmienione na orginalne swiatla xenonowe od tuarega ale niestety nie dzialaja, tylko pozycyjne i mijania drogowych swiatel brak. Pozdrawiam
(12-05-2011 10:27 PM)ziel01 napisał(a): [ -> ]Witam mam pytanie do kolegow czy da rade dokodowac xenon do takiego tuarega i jak to zrobic bo wczesniej byly zwykle swiatla a teraz sa zmienione na orginalne swiatla xenonowe od tuarega ale niestety nie dzialaja, tylko pozycyjne i mijania drogowych swiatel brak. Pozdrawiam
sprawdz w 46 i w 9
w 9 powinienes miec kodowanie na zwykle halogeny i xenony,a dokladnie masz 4 opcje....
usa europa xenon halogen.
ponadto musisz miec instalacje pod xenony z diagnoza i modulami w lampach
czyli chyba nic z tego nie bedze ale kostki pasuja idealniie no i swiatla dzialaja normalnie a xenon powinien sie zalanczac przy drogowych ale niestety nie swieci wogole
Z tego co pamiętam na xenon musisz mieć w kostce dodatkową masę.
to tylko wystarczy mase dolozyc i powinno byc ok? a w ktory pin bedzie kolega wiedzial? dzieki za podpowiedzi
No właśnie nie wiem ,nie mam tego na schematach,wiec nie potrafie cie bezposrednio naprowadzić,ale weź sobię ten reflektor w łapy ,wykręć przetwornicę i prześwietl sobie kabelki ,to sie dowiesz gdzie co ma być.
ok dziekuje slicznie za pomoc z instalacja nie powinno byc problemu bo drugi stoi o bok wiec bedzie sobie mozna podejzec. bede robil to w poniedzialek wtorek dam pozniej znac jak poszlo jeszcze raz dzieki za pomoc
(13-05-2011 08:13 AM)ziel01 napisał(a): [ -> ]ok dziekuje slicznie za pomoc z instalacja nie powinno byc problemu bo drugi stoi o bok wiec bedzie sobie mozna podejzec. bede robil to w poniedzialek wtorek dam pozniej znac jak poszlo jeszcze raz dzieki za pomoc
podaj vin - to raz
po drugie wszystkim steruje j519, wiec jakie masy???
od lamp idzie diagnoza plus komunikacja nalicznik
zeby dzialalo musisz miec sygnal diagnoza do zapalenia lamp, w przypadku halogenow nie masz diagnozy na lampach wiec xenon nie zaswieci....
jutro napisze win moze kolega piotr cos napisze wiecej