Forum Elektronika Samochodowa
Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - Wersja do druku

+- Forum Elektronika Samochodowa (http://elektronikasamochodowa.net)
+-- Dział: Radiocode, radia samochodowe, rozkodowywanie, naprawa (/forum-18.html)
+--- Dział: Naprawa (/forum-31.html)
+--- Wątek: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 (/thread-3595.html)


Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 12-01-2012 06:37 PM

Witam
Opel Corsa D, 2008r, Radio CD30 MP3,
Na liczniku miga na przemian display safe i radio safe, radio gra lecz co 10s jest "pik" (jest to komplet od tego auta) - ponoć słabe akku, próba odpalenia kilka razy stykało w rozruszniku i tak się zakończyło.
Niby nic specjalnego - trza na nowo zalogować... ale aby na nowo zalogować trza pinu z licznika ? (brak kartki sec pass)
Wchodząc w EHU, OP Com nie chce mi załadować jakiegoś pliku i niestety nie podświetla opcji programowania...
Tylko Tech2 pozostał ?


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - Wlodarski - 12-01-2012 07:02 PM

(12-01-2012 06:37 PM)goose napisał(a):  Witam
Opel Corsa D, 2008r, Radio CD30 MP3,
Na liczniku miga na przemian display safe i radio safe, radio gra lecz co 10s jest "pik" (jest to komplet od tego auta) - ponoć słabe akku, próba odpalenia kilka razy stykało w rozruszniku i tak się zakończyło.
Niby nic specjalnego - trza na nowo zalogować... ale aby na nowo zalogować trza pinu z licznika ? (brak kartki sec pass)
Wchodząc w EHU, OP Com nie chce mi załadować jakiegoś pliku i niestety nie podświetla opcji programowania...
Tylko Tech2 pozostał ?
Potrzeba securitycode i można z epromu z licznika odczytać,logowanie - opcom nie wiem,tech bez problemu ogarnia


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 12-01-2012 07:17 PM

m35080 zapewne w liczniku jest wiec to nie problem...
pytanie czy op com to dalej ogarnie (bo w EHU nie widzę zakładki do wpisania kodu)
Niestety nie zrobiłem print screna o plik który się "pulta" odczytując EHU - i nurtuje mnie to czy przez to nie aktywuje sie zakładka programowanie


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - Wlodarski - 12-01-2012 07:33 PM

Powiem Ci,że opcomem nie mogłem wiele rzeczy zaprogramować,było tak,że czasem niby coś zrobił,a jak sprawdziłem techem,to nie było zaprogramowane,na temat opcom Ci nie doradzę,ale próbuj,jak nie wejdziesz w EHU i programowanie to nie zrobisz,wtedy tylko tech.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - pawvell - 12-01-2012 07:52 PM

odczytaj pamiec z radia i zobacz czy jest pin i czy faktycznie z tego auta


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 12-01-2012 08:30 PM

Mogę zaraz odczytać z radia... ale co mi to da jak op com nie podświetla "programuj"...
Kod z radia będzie się pokrywał z tym "licznikowym" ? jeśli nic nie było zmieniane w aucie ?


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - pawvell - 12-01-2012 08:33 PM

jak pin to pin powinien byc taki sam


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - salvado - 12-01-2012 08:40 PM

Jak z tego auta to będzie ten sam. Spotkałem się z nieaktywną zakładką programowanie przy cd70 tylko nie dociekałem dlaczego bo mam czym innym robić. Wiem, że op com ogarnia ale nie ten który miałem.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 12-01-2012 08:59 PM

Witam - oto odczyt radia - zerknie ktoś ?
CD30 MP3 (24c32)
Czy jak jest wylogowane to w radiu powinno być 5555 ?


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adrian1201 - 12-01-2012 09:14 PM

Nie koniecznie przerabialem ostatnio taki cyrk i powiem ze da sie to ogarnac op-com poszukaj w moich postach


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - pawvell - 12-01-2012 09:14 PM

tak oscr czasem pokazuje. a tu masz 5555 /bo mnie wychodzi inaczej


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - makidede - 12-01-2012 09:29 PM

Nie jest wylogowane.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - PawelK - 12-01-2012 09:38 PM

(12-01-2012 09:29 PM)makidede napisał(a):  Nie jest wylogowane.

Dokładnie. Do zalogowania potrzebujesz kodu immobilisera i kodu radia ale najpierw trzeba przerobić wsad na wylogowany.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adam7009 - 12-01-2012 11:10 PM

op com robi ,ale nie chiński ,ten żadnego radia nie rusza,nawet tych najstarszych.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adrian1201 - 12-01-2012 11:16 PM

robi i china i ori testowalem no chyba ze klon klona?


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adam7009 - 12-01-2012 11:41 PM

pewnie klon klonowi nie równy.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 12-01-2012 11:43 PM

Ok- jeśli to nie problem poproszę o ofertę na rozlogowany wsad do tego radia, pin z auta wyciągnę, jak op com nie da rady poszukam kogoś w okolicy z techem


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - makidede - 13-01-2012 12:34 AM

Twój wylogowany.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adrian1201 - 13-01-2012 12:38 AM

cd 30 mp3 byly w 2 wersjach ,jak od maki.... nie podjdzie to napisz


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - 012 - 13-01-2012 12:47 AM

jeśli chcesz cokolwiek zaprogramować op-comem to uzywaj tylko, podkreślam tylko angielskiej wersji, polska nadaje się co najwyżej do kasowania błędów, sprawdzone na własnej skórze noo i finansowo kiedyś kosztowało ,,hehehehe


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - adrian1201 - 13-01-2012 12:52 AM

nie rubcie dymu z tym op-com ja testowalen nie dawno logowanie radyjka/wyswietlacza i nie bylo roznicy jaki op-com czy po polsku czy po bugarsku ,ori i china zrobily to bez problemu,no chyba ze mam akurat taka super trafiona wersje china tu mozna poczytac http://elektronikasamochodowa.net/showthread.php?tid=3039


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 13-01-2012 12:54 AM

Dzięki za wszelkie info - jutro dam znać jak poszło - dziś już nie grzebie bo dwa razy już mi faze wyłączyli przez te wiatry...


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - 012 - 13-01-2012 01:01 AM

adrian, nie mowie ze wszystkiego nie robi, ale spróbój dopisać klucze w vectrze c polska wersją ( chyba że jest jakaś nowsza ulepszona) jak od 2 lat opcoma uzywam sporadycznie,wiec może sie cos pozmienialo w sofcie


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - makidede - 13-01-2012 01:16 AM

Do VC i Signum dopisuje polska-wymieniałem nie raz CIM.Radyjka też robi....dziesiątka.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - Dar0 - 13-01-2012 10:14 AM

Wiem z doświadczenia, że wszystko zależy od oprogramowania interfejsu.
W Astrze H 2008 nie mogłem wylogować radia mając wersję 1.39 po upgrade do 1.43 poszło bez problemu.


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - goose - 13-01-2012 12:19 PM

Witam
Temat opanowany (z tym ze op com musiał wejść na 1.44 poziom)
Auto wybrałem w wyborze jednak jako corsa C i EHU - i dopiero podświetliło się programuj - wystarczył teraz sam kod ze wsadu radia (dzięki pawvell) - zresztą pozostałym też dziękuje za chęci makidede, PawelK.
W mojej sytuacji miedzy wersją PL a EN nie zauważyłem żadnej różnicy


RE: Corsa D, zalogowanie CD30 MP3 - Dar0 - 13-01-2012 01:35 PM

Podczas programowania radia w merivie 2006 nie dałem znowu rady nowszym softem.
Musiałem zejść do 1.39, a teraz jak pisałem w astrze H musiałem wgrać wyższe oprogramowanie i poszło.
Aczkolwiek program zawsze ten sam- chiński po polsku Big Grin