Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ktos pomoże ??
05-29-2010, 05:53 AM
Ktos pomoże ??
Z racji choroby musiałem zająć się elektronika samochodowa Z wykształcenia jestem elektrykiem samochodowym . Przed wypadkiem naprawiałem również elektronikę w samochodach . Kodowania , dopasowania i inne funkcje są mi dobrze znane .
Chciałbym w zony aucie które kupiliśmy ( Alfa 147 - 2005 r ) wymazać - wyczyścić wpis immo . Z tej racji ze mamy tylko jeden kluczyk Chciałbym to zrobić samodzielnie .
ECU to wg Boscha - 0261206715 Pod tym numerem jest typ układu wtryskowego ME731NA004
Domyślam się że to hybryda .
Mam stacje lutownicza , rożne programatory ( kupiłem to wcześniej ) ale jak to ugryźć , jak wyczyścić nie mam zielonego pojęcia . Czy jest ktoś na tym forum kto mnie trochę oświeci i pomoże ???
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05-29-2010, 06:14 AM
RE: Ktos pomoże ??
Odkoduj sobie drugi kluczyk, bo nie masz pojęcia, o czym piszesz
05-29-2010, 03:46 PM
Rzeczowa odpowiedz . Nikt nie urodził się geniuszem ..no chyba poza kolegą rkaton . Dlatego pisałem prośbę o oświecenie mnie w tym temacie a nie o poradę co mam zrobić . Ale dzięki za wysiłek który włożyłeś w odpowiedz .
05-29-2010, 05:34 PM
Nie urodziłem się geniuszem tylko robie już w takich tematach dobre parę lat i wiem, co pisze masz jakieś pytania pisz na pw
05-30-2010, 12:05 AM
To auto ma BSI i sterownik Bosha, więc napewno jest do zrobienia, nawet z emulatorem. Tylko drugi klucz będzie taniej zrobić niż off.
05-30-2010, 12:33 AM
No pewnie ze do zrobienia tylko jakoś jeszcze nie widać u nas emulatorów, co chodzą po canie najlepiej samo dopisujących się, bo z dopisaniem tez nie za prosto można by
Galletto pomęczyć ta hybrydę w ostateczności podpiąć się pod płytę tylko po co jak można klucz dokodowac
07-16-2010, 03:27 AM
dorobienie drugiego klucza w granicach 500zł. Ludzie to mają fantazje i fanaberie z tym immo off
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Elektronika Samochodowa | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS