Witaj na forum elektronikasamochodowa.net

Witaj! Logowanie Rejestracja


Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citroen Jumper 3
#1
Witam mam taki problem wyswietla mi blad P0480 blad wentylatora nr 1, chlodnicy,sprawdzilem bezpieczniki,przekazniki,wentylator, wiazki.
Bylo ze po skasowaniu bledu odpalalem z 8 razy bylo wszystko ok po 8godzinach stania znow wyskakuje P0480.
rece juz mi opadaja, czujnik podlaczylem nowy i nic
#2
(27-10-2017, 09:45 PM)mirusn napisał(a): Witam mam taki problem wyswietla mi blad P0480 blad wentylatora nr 1, chlodnicy,sprawdzilem bezpieczniki,przekazniki,wentylator, wiazki.
Bylo ze po skasowaniu bledu odpalalem z 8 razy bylo wszystko ok po 8godzinach stania znow wyskakuje P0480.
rece juz mi opadaja, czujnik podlaczylem nowy i nic

Tam zawsze wiązka lub uszkodzony wentylator jeszcze nie spotkałem innej usterki ,ostatnio w nowym Ducato po 1000 km przebiegu ,uszkodzona wiązka.
#3
Też bym obstawiał wiązkę lub przekaźniki
Problem jest z 1 biegiem więc obejrzał bym jeszcze dobrze rezystor z bezpiecznikiem termicznych który jest na obudowie wentylatorów
#4
Sprubuj wykasować wartosci adaptacyjne to te po których sterownik uczy sie od nowa skrzyni klimy itp.powinno pomóc.
#5
Zobacz do wtyczek od komputera i czy masz czyste piny kiedyś miałem przypadek że miałem pin w kompie urwany
#6
Włącz klimatyzacje na kilka sek moze brakuje adaptacji.
#7
Dzieki bardzo za pomoc temat oganiety, w wiazce byl skopany kabelek, naprawione i wszystko oki
#8
Coś słabo sprawdzona ta wiązka wcześniej


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

http://www.ecutester.pl/