Twoja wyszukiwarka



Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Passat b6 hamulec postojowy.
03-09-2012, 02:28 PM
Post: #1
Passat b6 hamulec postojowy.
Mam paska jak w temacie i występuje błąd treści "zasilanie silnika prawego zacisku przerwa w obwodzie"

Silnik zamieniony ,kabel do samego sterownika przemierzony,w sterowniku zamienione miejscami przekazniki,

Co jeszcze może być uwalone w tym sterowniku?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 02:33 PM
Post: #2
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
Sterowanie przekaźników :-)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 02:59 PM
Post: #3
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
(03-09-2012 02:33 PM)stwor napisał(a):  Sterowanie przekaźników :-)

Czyli konkretnie w tym przypadku czym są wysterowywane?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 05:11 PM
Post: #4
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
Robiłeś procedurę otwarcja i zamknięcia zacisków?

Golf street diesel 1/4mili ET 12,43
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 07:19 PM
Post: #5
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
(03-09-2012 02:28 PM)Pyton50 napisał(a):  Mam paska jak w temacie i występuje błąd treści "zasilanie silnika prawego zacisku przerwa w obwodzie"

Silnik zamieniony ,kabel do samego sterownika przemierzony,w sterowniku zamienione miejscami przekazniki,

Co jeszcze może być uwalone w tym sterowniku?

Jedz do serwisu i niech ci zrobią nowe kodowanie sterownika hamulca postojowego , to jest bolączka tych samochodów.

tel 515125806 , e-mail martin424@wp.pl
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 08:11 PM
Post: #6
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
Miałem podobny przypadek Nie działał silniczek i udało się go reanimować,ale za adoptować nie dało rady VCDSm ani VASm i KTSm ,ale udało się Autocomem który kosztuje parę złoty i mineło pół roku i wszystko działa ,a w serwisie klient miał zapłacić ponad 2000zł.
nie możliwe żeby nie dało się zaadoptować sprawnego zacisku.
Sprawdził bym instalacje od koła do sterownika.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 08:53 PM
Post: #7
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
nie możliwe żeby ani vcdsem ani vasem a autocomem poszło!!!!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 09:11 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2012 09:27 PM przez pablo_h.)
Post: #8
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
(03-09-2012 08:53 PM)lechus111 napisał(a):  nie możliwe żeby ani vcdsem ani vasem a autocomem poszło!!!!

Tez mi sie nie wydaje , kabelki dobrze przewal nie kontrolką 2W tylko 55W , zacisk można zasymulować nawet . Ew jak zechcesz podmienić cały ster , pamietaj o spisaniu kodowania ABS ...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
03-09-2012, 09:15 PM
Post: #9
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
[quote='lechus111' pid='68533' dateline='1346698438']
nie możliwe żeby ani vcdsem ani vasem a autocomem poszło!!!!
[/quote.

Miałem raz taki przypadek ze były piny luźne w sterowniku. Ale to był jeden taki przypadek. Reszta takich przypadków kończyła się w serwisie on-line. Koszt 160zł ps.zawsze prawy zacisk hamulcowy.

tel 515125806 , e-mail martin424@wp.pl
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
04-09-2012, 10:15 AM
Post: #10
RE: Passat b6 hamulec postojowy.
(03-09-2012 09:15 PM)martin424 napisał(a):  [quote='lechus111' pid='68533' dateline='1346698438']
nie możliwe żeby ani vcdsem ani vasem a autocomem poszło!!!!
[/quote.

Miałem raz taki przypadek ze były piny luźne w sterowniku. Ale to był jeden taki przypadek. Reszta takich przypadków kończyła się w serwisie on-line. Koszt 160zł ps.zawsze prawy zacisk hamulcowy.

To by miało sens jak mówisz że przy wywalonym kodowaniu nie działa prawy zacisk i tak miałeś.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 


Skocz do:


plotery frezujące, produkcja maszyn CNC, systemy CAD, CAM, innowacyjne rozwiązania